ACTIVITEITEN

FotoGroep Kortessem

FotoGroep Kortessem is lid van...

  • De Cultuurraad;
  • Het VLF, het Verbond van Limburgse Fotokringen;
  • Het vroegere CvB, nu BREEDBEELD genoemd.

FotoGroep Kortessem helpt mee met "Levensboom"

Jaarlijks worden de nieuwgeboren kinderen van Kortessem en ook hun ouders in de kijker gezet. Wij bieden de ouders een leuke digitale foto van hun jonge spruit aan.

 

In 2014, 2015, 2016, 2017 en 2018 konden wij op heel wat bezoekers rekenen.We kregen achteraf heel wat bedankmailtjes van de enthousiaste jonge mama's en papa's.

Ook de volgende jaren blijven we hieraan verder werken.

De leden van FotoGroep Kortessem komen samen in atelier 1 van CC Mozaïek, Kerkplein 14 te Kortessem.

 

"Vriendschap staat bij ons hoog in het vaandel!"

Op regelmatige tijdstippen maken wij een uitstap om samen te gaan fotograferen.

  • We vergaderen om de 14 dagen op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00. Dit is telkens in de even weken. Wat we daar zoal doen?

 

  • Elkaars foto's bekijken en bespreken;
  • Praktijklessen om de foto's te verbeteren met Photoshop CC;
  • De uitleg van bepaalde bewerkingen volgen en aanleren;
  • De nieuwe ontwikkelingen in de fotografie bespreken.
  • Een avondje studiofotografie hoort ook tot de mogelijkheden.

Dichtbij of veraf, overal zijn wel mooie locaties om interessante opnames te maken. Ook op deze uitstappen wordt er veel uitleg gegeven.

 

Zo waren we al in Aarschot (met gids), in Borgloon, in de Maten, in Bokrijk, in Zammelen, in Hasselt (t.g.v. Hasselt Kermis), in de Mombeekvallei, in Alden Biesen, in de Teut te Zonhoven, aan de abdij van Herkenrode, rond de kerktoren van Kortessem en niet te vergeten een tweedaagse trip naar Rotterdam. Verder ook nog naar de garnaalvissers in Oostduinkerke, naar de Venetiaanse maskers in het kasteel van Groot Bijgaarden en twee excursies naar de streek rond Kelmis, Raeren en Henri Chapelle. In Kelmis bezochten wij de tentoonstelling van een bevriende club.

In de zomer van 2016 maakten wij ook weer de nodige uitstappen en last but not least hadden we dit jaar (2017) enkele verplaatsingen naar de forten rond Luik en bezochten we begraafplaatsen en een museum in en rond Tienen, dit alles in het kader van onze tentoonstelling voor 2018 "De Groote Oorlog".